Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

Geavanceerde oxidatie afvalwater

Advanced oxidation processen maken gebruik van oxidanten om de CZV en BZV waarden te verlagen en om zowel de organische als de oxideerbare anorganische componenten te verwijderen.

De processen kunnen organische stoffen volledig tot koolstofdioxide en water oxideren, hoewel het vaak niet nodig is om het proces op dit niveau te laten opereren.

Een grote verscheidenheid aan Advanced oxidation processen zijn leverbaar:

 • chemical oxidation processes gebruik makend van waterstofperoxyde, ozon (ozon generator), een gecombineerde ozon en peroxide behandeling, hypochloriet, Fenton's reactant enz.

 • Ultra violet enhanced oxidation zoals UV / ozon, UV/waterstofperoxyde en UV/lucht

 • Catalytic Wet Air Oxidation (CWAO) en Wet Air Oxidation waarbij lucht als oxidator wordt gebruikt.

Toepassingen

Bekende toepassingen van advanced oxidation processes zijn:

 • Verhogen biodegrabiliteit van afvalstromen door het kraken van moleculen en het verhogen van de BZV / CZV verhouding, bijvoorbeeld het behandelen van het afvalwater uit de petrochemische industrie.

 • Behandelen en verminderen van toxiciteit van toxische afvalstromen, voorbeeld pesticide en andere bestrijdingsmiddelen in de drinkwater voorziening

 • Behandelen en verwerken van afvalslib.

 • Verlengen van standtijd van actief kool filters. De combinatie van ozon en actief kool kunnen elkaars werking versterken.

 • Afbreken van persistente chemicalien na (biologische) zuivering.

In-situ bodem reiniging


CWAO proces

Advanced oxidation processen zijn met name geschikt voor effluenten welke refractorische, toxische of niet- biologisch afbreekbare stoffen bevatten. Deze methoden hebben verschillende voordelen t.o.v. biologisch-fysische methoden zoals:

 • procesbeheersbaarheid

 • onbeheerde operatie

 • geen secundair afval

 • de mogelijkheid om fluctuerende stromen en samenstellingen te verwerken

Een nadeel is echter dat Advanced oxidation processen vaak hogere investerings- en operatiekosten hebben t.o.v. biologische behandeling.

Diversiteit

Er is een grote diversiteit aan AOP technieken, de diverse combinaties van ozon, UV en waterstofperoxide, combinatie van ozon en actiefkool en natte lucht oxidatie (al dan niet gekatalyseerd). Elke techniek heeft zijn specifieke toepassingen, zijn voor- en nadelen. Lenntech kan u adviseren om de juiste waterbehandeling techniek te kiezen, waarbij door onze onafhankelijke positie voor de meest economische techniek gekozen wordt.

Voor alle technieken heeft Lenntech de mogelijkheid om een test uit te voeren op labschaal en voor vele technieken ook de mogelijkheid om een pilot test uit te voeren.

De meest geschikte variant wordt gekozen op basis van de chemische eigenschappen van het effluent.

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2018 Lenntech B.V. All rights reserved