Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

Zware metalen verwijdering

Bekijk onze Verwijderen van zware metalen fabriek product datasheet.

In het grondwater zijn Zware metalen aanwezig, meestal nikkel, lood, cadmium en zink.


Deze metalen zijn aanwezig in water op ppb niveau in kationische vorm zoals Zn2 +, Ni2 +, Cd2 + en Pb2.

Reverse Osmosis kan een performant zijn om lage gehaltes aan zware metalen, maar in aërobe omstandigheden metaaloxiden kunnen de membranen verstoppen. Ook de RO is niet een zeer kosten effieciente methode, tenzij het zoutgehalte van water verder moet demineraliseren.

De beste methode voor het verwijderen van zware metalen uit het grondwater is de toepassing van een selectieve ion uitwisselende hars genaamd Lewatit TP 207 en Lewatit TP 208.

De 208 hars is meestal niet regenereerbaar, gezien het lage niveau van de zware metalen in de watervoerende lagen. Aan de andere kant kan het selectieve hars ook worden geregenereerd op het terrein van zuur en loog, indien nodig, ook voor percolaatbehandeling of mijnbouw afvalwater.

Adsorptie door middel ijzerhydroxide is ook met succes toegepast door vele jaren verwijderen van zware metalen in het grondwater schoon te maken en bij de behandeling van afvalwater proces. Lennsorb 101 adsorbeert zware metalen zoals chroom, uranium, koper en lood, alsook toxische elementen zoals arseen, antimoon, vanadium, molybdeen en selenium.

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2018 Lenntech B.V. All rights reserved