Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

Onderhoud

Onderhoud en service

Een waterbehandelingssysteem service en onderhoudsplan is een noodzakelijk programma om ervoor te zorgen dat het waterbehandelingssysteem storingsvrij werkt en de gewenste kwaliteitsprestatie levert.
Lenntech biedt optimale onderhoud en servicediensten zodat de waterbehandelingsinstallaties continu functioneren en op hoog niveau blijven presteren.

Preventief onderhoud en service opties omvatten:

 • Voorbehandeling Systemen zoals ontharders, standaard onderhoud.
 • Omgekeerde osmose systemen: dit omvat het uitwisselen van membranen; Schoonmaken ter plaatse (CIP) door het gebruik van chemicaliën, standaard onderhoud.
 • Na de behandeling: dit omvat ultraviolet (UV) sterilisatoren systemen, standaard onderhoud.
 • Ionenwisselaars; Dit is inclusief het vervangen van harsen en standaard onderhoud en service aan de installatie.
 • Ozon systemen, standaard onderhoud.
 • CLO2 doseersystemen, standaard onderhoud.

Onze getrainde servicetechnici gespecialiseerd in de bediening, het onderhoud en het oplossen van problemen van alle zuiveringsinstallaties en zal ervoor zorgen dat uw watersysteem wordt proactief worden gecontroleerd en onderhouden.

Membranen uitwisseling service en onderhoud

Lenntech is in staat om diensten en onderhoud te leveren om de prestaties van uw systeem RO maximaliseren

 • membraan uitwisseling

Membraanvervuiling is onvermijdelijk, zelfs met de hoogste kwaliteit inlaat water. Als periodieke reiniging niet wordt uitgevoerd zal standaard reinigingen geen effectieve resultaten geven. Het resultaat is een hogere werkdruk, hogere operationele kosten, minder output en slechtere kwaliteit. Voor een typische omgekeerde osmose systeem wordt membraan uitwisseling noodzakelijk om 3 tot 5 jaar, afhankelijk van de toepassing.

Voor meer informatie of een aanbieding , contact Lenntech per e-mail of per telefoon +31 152-610-900

Service en onderhoud: CIP voor RO-systemen

Lenntech levert diensten voor de CIP om de prestaties van uw RO systeem te maximaliseren.

 • Reiniging op locatie

Alle omgekeerde osmose membranen zal regelmatig worden schoongemaakt als gevolg van vervuiling en / of kalkafzetting van de RO-membraan die optreedt naar verloop van tijd als het membraan onzuiverheden krijgt aangevoerd door het voedingswater. Het resultaat is een hogere werkdruk, hogere operationele kosten, minder output en slechtere kwaliteit. Voor een typische omgekeerde osmose systeem wordt membraanreiniging nodig elke 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de toepassing.
Regelmatig reinigen van de omgekeerde osmose systemen kan de levensduur van uw vermogen uit te breiden terwijl het verhogen van de efficiëntie.

Reinigen op locatie kan ter plaatse door onze opgeleide technici die in staat zijn om alle technische ondersteuning bieden om de beste resultaten na de reiniging te bereiken worden uitgevoerd.
Chemicaliën die worden gebruikt bij het schoonmaken worden gebracht op het terrein en een grondige membraan reiniging wordt gedaan met behulp van het bestaande systeem CIP of gearrangeerd door Lenntech.

ClO2 doseersystemen service en onderhoud

Lenntech levert de volgende diensten om de prestaties en de levensduur van het doseersysteem te maximaliseren.

 • Levering van chemicaliën
 • Calibratie
 • Algemeen onderhoud

Alle diensten, onderhoud en vervangingen worden uitgevoerd op locatie ter plaatse door onze opgeleide technici die in staat zijn om alle technische ondersteuning bieden om de beste resultaten te bereiken uitgevoerd. Indien gewenst kunnen alle benodigde onderdelen worden geleverd door Lenntech.

Ionen wisselaar service en onderhoud

Lenntech is in staat om de volgende diensten te verlenen met het oog op de prestaties en de levensduur van de Ionenwisseling te maximaliseren:

 • Ionenwisselaarharsen vervangen
 • Vessel inspectie
 • evaluatie van de prestaties
 • algemeen onderhoud

Algemene informatie:

 • Geleverde hars:

Controleer de hars types en hoeveelheden die zijn geleverd identiek zijn en gerangschikt volgens de hars specificaties of aanbevelingen van de fabrikant.
Het is essentieel dat de harsen worden gevuld in de juiste vaten.

 • Voorlopige inspectie vessels

Indien beschikbaar check systeem documentatie en vessel tekeningen. Indien niet beschikbaar, opnemen van technische gegevens van de vessels, waaronder diameter,lengte, cilindrische shell hoogte, type distributeur systeem, type en aantal sproeiers, de dichtheid van spuitdoppen, hoogte van collector-systeem, etc.
Wanneer een oud harsbed wordt vervangen is het essentieel dat, voordat de nieuwe hars is geïnstalleerd, wordt het apparaat eerst geïnspecteerd om alle oude hars en vuil volledig is verwijderd. Verwijdering van puin, alle oude underbedding en oude hars kan worden gedaan door de overheveling techniek.
Ook belangrijk is dat de inwendige vessels zijn gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen tekenen van schade, verstopping, of overmatige beweging in de distributie en inzamelsystemen.
Het wordt aanbevolen - waar mogelijk - de drukval van de lege filter in debiet te controleren.

 • Hars vullen:

Het vervangen van ionenwisselaarharsen kan op verschillende manieren, afhankelijk van het ontwerp van apparatuur en procedures ontwikkeld op het terrein.
Een eenvoudige middelen overgebracht hars door middel van afvoer systemen.

 • Water kwaliteit:

Waar mogelijk gebruik gedemineraliseerd water voor de vulling en inbedrijfstelling processen.
Indien dit niet beschikbaar is, regenereren en provisie cation vessel voor het eerst om decationized water te produceren voor het vullen en de inbedrijfstelling van het anion vessel.
Het gebruik van onbehandeld water kan leiden tot magnesium hydroxide neerslag door in contact te komen met bijtende of OH-vorm anion hars.

 • Extra technische informatie:

Opslag en overslag van ionuitwisselingsharsen Ionenuitwisselingsharsen worden doorgaans verzonden in het water gezwollen vorm en worden opgeslagen in een beschutte plaats op een wijze waarbij het vocht in de korrels wordt vastgehouden.
De hars kan worden opgeslagen in de plastic zak waarin het werd verzonden, mits; goed afgedicht of overgebracht naar een glazen container.
Hoewel bevriezen geen kwaad kan, moet herhaaldelijk bevriezen en ontdooien vermeden worden.

 • Microbiologische bescherming:

Micro-organismen (algen, bacteriën, etc.) kunnen profileren in systemen Indien de omstandigheden in de fabriek (temperatuur, aanwezigheid van organisch materiaal, pH, etc.) gunstig zijn voor hun groei.
De modder die uit deze proliferatie kan het harsbed stikken en vloed, de kwaliteit en de capaciteit problemen veroorzaken.

 • Backwash alle hars bedden om vuil en zwevende verontreinigingen te verwijderen. Bewaar de hars in de uitgeputte plaats in geregenereerde vorm. Of bewaar eventueel de hars in volledig uitgeputte vorm, met verdunde oplossingen van zuren voor de anion hars, bijtende soda van sterk zure harsen.
 • Spoel alle harsen met schoon water.
 • Als organische verontreiniging wordt vermoed, schone anionharsen met alkalische pekel.

Indien nodig, ontsmet hars bedden voordat het systeem opnieuw te starten.

Waterontharder service en onderhoud

Lenntech kan de volgende diensten teneinde de prestaties en de levensduur van de weekmakers maximaliseren

 • Algemeen onderhoud, met inbegrip van kleppen inspectie en onderhoud (Fleck en klak oa)
 • Harsen vervangen
 • Vessel inspectie

Inspectie, onderhoud, vervangingen en hars vervangen kan op locatie ter plaatse door onze opgeleide technici die in staat zijn om alle technische ondersteuning bieden om de beste resultaten te bereiken worden uitgevoerd.
Indien gewenst kunnen alle benodigde onderdelen worden geleverd door Lenntech

OZON Systemen service en onderhoud

Lenntech is in staat om de volgende diensten te verlenen met het oog op de prestaties en de levensduur van uw Ozon systeem te maximaliseren:

 • Ozon cellen uitwisseling
 • Meting (we hebben onze eigen meetapparatuur)
 • evaluatie van de prestaties
 • Algemeen onderhoud van elke leverancier inclusief uitrusting van onze leveranciers (Pacific Ozon, Ozonia oa)

Diensten, onderhoud en vervangingen kan op locatie ter plaatse worden uitgevoerd door onze opgeleide technici die in staat zijn om alle technische ondersteuning bieden om de beste resultaten te bereiken.
Indien gewenst kunnen alle benodigde onderdelen worden geleverd door Lenntech.

UV-systemen service en onderhoud

Lenntech levert de volgende diensten om de prestaties en de levensduur van de UV maximaliseren.

 • Lampen en kwarts reiniging en uitwisseling

Verwachte levensduur van de UV-lampen: 0,5-1 jaar (afhankelijk van het type van de UV-lamp)
Verwachte levensduur van kwarts elementen: 2 jaar (afhankelijk van de actieve parameters zoals werkdruk onder andere).

 • Algemeen onderhoud

Diensten, onderhoud en vervangingen kan op locatie ter plaatse worden uitgevoerd door onze opgeleide technici die in staat zijn om alle technische ondersteuning bieden om de beste resultaten te bereiken.
Indien gewenst kunnen alle benodigde onderdelen worden geleverd door Lenntech.

Waarschuwing: Het is niet aan te raden om regelmatig stop-start uit te voeren van het UV-systeem ( de levensduur zou kunnen worden beïnvloed). UV-systemen zijn doorgaans ontworpen voor continu gebruik.

Voor meer informatie of een aanbieding , contact Lenntech per e-mail of per telefoon +31 152-610-900

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2018 Lenntech B.V. All rights reserved