Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

Water astrologie

De Ram, de Stier, de Hemelse Tweeling
En dan de Kreeft, de Blinkende Leeuw
De Maagd en de Weegschaal
De Schorpioen, Boogschutter, en de Steenbok
De Man die de Waterpot Draagt
En de Vissen met Glanzende Schubben

Astrologie wordt gedefinieerd als:
The studie van aannames die tracht de invloed van hemellichamen op menselijke zaken te achterhalen

We hebben allemaal wel eens een horoscoop gelezen in magazines en kranten. Deze zijn het resultaat van astrologisch onderzoek. De dierenriem bestaat uit tekens van alle vier de elementen (aarde, water, vuur en lucht), en iedereen is onder een ervan geboren.

Dit is de algemene verdeling:

Aarde: Stier, Maagd. Steenbok
Lucht: Tweeling, Weegschaal, Waterman
Vuur: Ram, Leeuw, Boogschutter
Water: Schorpioen, Kreeft, Vissen

Deze pagina bevat een beschrijving van de basiseigenschappen van de watertekens van de dierenriem.

Schorpioen
23/10 tot 22/11 – Het teken Schorpioen is afgeleid uit het sterrenbeeld Schorpioen. Mensen die als Schorpioen geboren worden zijn over het algemeen gepassioneerde personen. Hun opwinding en over het algemeen aantrekkelijke persoonlijkheid maakt ze erg aantrekkelijk voor andere mensen. Soms zijn ze emotioneel en intuïtief. Ze kunnen het beste opschieten met Kreeften, Maagden en Vissen. Enkele negatieve karaktereigenschappen van de Schorpioen zijn jaloersheid, obsessiviteit en geheimzinnigheid. De belangrijkste planeet voor een Schorpioen is Pluto.

In de mythologie is Schorpioen gelinkt aan Orpheus, uit de Griekse mythe van Orpheus en Eurydice.

Kreeft
23/6 tot 22/7 – Het teken Kreeft is afgeleid uit het sterrenbeeld Kreeft. Mensen die als Kreeft geboren worden zijn over het algemeen emotionele en liefhebbende personen. Ze zijn meestal intuïtief, maar wel voorzichtig en beschermend. Ze kunnen het beste opschieten met Stieren, Maagden, Schorpioenen en Vissen. Enkele negatieve karaktereigenschappen van de Kreeft zijn humeurigheid, lichtgevoeligheid en afhankelijkheid. De belangrijkste planeet voor een Kreeft is de Maan.

In de mythologie is Kreeft gelinkt aan Perseus, uit de Griekse mythe van Perseus en Andromeda.

Vissen
23/2 tot 22/3 – Het teken Vissen is afgeleid uit het sterrenbeeld Vissen. Mensen die als Vissen geboren worden zijn over het algemeen gevoelige en aardige personen. Ze zijn meestal sympathiek en meelevend, en vaak vrij onbaatzuchtig, daardoor helpen ze graag mensen. Ze kunnen het beste opschieten met Stieren, Kreeften, Schorpioenen en Steenbokken. Enkele negatieve karaktereigenschappen van de Vissen zijn zwakke wil, geheimzinnigheid, vaagheid en idealistische natuur. De belangrijkste planeet voor een Vissen is Neptunes.

In de mythology is Kreeft gelinkt aan Helena van Troje, en Neptunes, de Griekse Titan van water.

In de Hindoestaanse astrologie zijn de tekens ongeveer gelijk verdeeld met die van de gangbare dierenriem. We zullen wat voorbeelden geven van watertekens:
Karka = krab, zelfde als Kreeft
Äli = schorpioen, zelfde als Schorpioen
Matsya = vis, zelfde als VissenDe Chinese dierenriem bestaat ook uit twaalf tekens, maar deze symboliseren geen periode van een maand zoals in onze dierenriem. De Chinese tekens symboliseren een twaalfjarige cyclus. Alle tekens zijn opgedeeld in niet vier, maar vijf elementen, namelijk metaal, hout, water, vuur en aarde. Watertekens in de Chinese astrologie zijn zwijn, rat en os. De watertekens symboliseren het noorden, en eigenschappen zijn onder andere communicatie, intuïtie, gevoeligheid, en angst.

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2017 Lenntech B.V. All rights reserved