Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

Arseen verwijdering systemen

Waarom Arseen verwijderen?

Arseen is een natuurlijk voorkomend element dat kan worden gevonden in het water als arseen (oxidatie graad + V) of arseniet (oxidatie graad + III). Arseen behoort tot de meest giftige elementen in de natuur, en moet daarom worden verwijderd als de concentratie hoger is dan 10 ug / l (WHO-richtlijn voor drinkwaterkwaliteit, 4e editie). Vroeger was het hoger (40 ug / L), en in sommige landen de drempel nog lager (ongeveer 6 ug / L). Gevolgen van arseen op het menselijkstelsel zijn irritatie van de maag en darmen, verminderde productie van rode en witte bloedcellen, de huid schade en irritatie van de longen. Belichting kan ook onvruchtbaarheid en kanker, alsmede leiden tot lifeloss veroorzaken.

Arseen verwijderings systemen:

Er zijn veel verschillende manieren arseen uit het water te verwijderen. Echter al deze methoden geven aan dat slechts het arsenaat (+ V) uit water worden verwijderd effectief is. Als arsenite (+ III) aanwezig in bronwater is, oxidatie van dezelfde essentieel. De methoden die gebruikt kunnen worden zijn:
  • Omgekeerde Osmose en Nanofiltratie als toereikend verwijderingsrendement leveren echter water rejection is zeer hoog in deze technologieën
  • Ionenwisseling kan As (+ V) uit het water verwijderen. Echter, hoge TDS, selenium, sulfaat, fluoride en nitraat in water kunnen het hars beïnvloeden. Verwijdering van een sterk geconcentreerd regeneratiemiddel is een ernstig probleem. As (III) is nauwelijks verwijderbaar door de ionenuitwisseling methode
  • Precipitatie en filtratie, arseen kan worden verwijderd door coagulatie met ferrichloride, gevolgd door filtratie. Strijkijzer coagulatie / filtratie en ijzer naast directe filtratie werkwijzen kunnen arseen aanzienlijk verminderen bij het verwijderen van het ijzer en mangaan uit het bronwater. De coagulatie techniek is niet geschikt voor kleine water voorziening, vanwege de hoge kosten.
  • Adsorptie van arseen met ijzerhydroxide. Deze techniek combineert de hoge arseen verwijderingsefficiëntie van de coagulatie-precipitatie werkwijze met het voordeel van eenvoudige bediening van de vaste bedadsorptietechnologie.

Precipitation en filtratie - Plant principe

De eenvoudigste en meest effectieve manier van het verwijderen van arseen is door het toevoegen van ijzerchloride (FeCl3) aan het water. Het ijzer (III) precipiteert met het arsenaat in de vorm van FeAsO4. Deze verbinding vormt deeltjes ter grootte 50-60 µm diameter, die gemakkelijk kunnen worden uitgefilterd. Bovendien, wordt Cl toegevoegd voor het oxideren van arseniet naar arsenaat, waardoor precipitatie van arseniet naar arsenaattoxiciteit ontstaat.

Zo kan arseen vrijwel geheel uit het water worden verwijderd. Filtratie media is Macrolite, een keramisch filter media met een sterke affiniteit met arseen. Uit ervaring, Arsenicum concentratie daalt tot onder 2 µg / L, ver onder de WHO-richtlijn. In sommige gevallen wordt de lucht ook toegevoegd, om ferrichloride oxidatie van arseniet te verbeteren.

Laag energie verbruik, weinig onderhoud

Vergeleken met andere werkwijzen, zoals omgekeerde osmose, heeft deze werkwijze een tamelijk laag energieverbruik. Er is geen hogedrukpomp nodig, slechts een doseerpomp is vereist en, indien nodig, een circulatiepomp. De terugslag van het filter media is volledig automatisch en mechanisch waardoor geen energie nodig is.


Het onderhoud is eenvoudig: het vullen van de tank met FeCl3 dosering. De kleppen moeten tweemaal per jaar worden gereinigd  met wat citroenzuur. De chemische werking is niet schadelijk of kostbaar.en wereldwijd toepasbaar.
Figure 2 : Macrolite filtratie module, met mechanische geregelde terugspoel klep
Figure 3: Schema van arseen verwijdering

Adsorptie methode

Het gebruikte filtermedia LennSORB Arsenic Removal gebaseerd op granulaire ijzerhydroxide is een krachtige adsorptiemiddel.
Dit product staat bekend om zijn hoge kwaliteit en zuiverheid, LennSORB Arsenic Removal 102 adsorbens voldoet aan alle eisen van DIN EN 15029 voor de behandeling van drinkwater. Daarnaast is het gecertificeerd in overeenstemming met NSF / ANSI Standard 61.
Adsorptie kan worden aangeschreven als de beste en de meest economische manier van het verwijderen van arseen voor kleine stromen bij filter prestaties tot 220 000 bedvolumes.

De parameters die bij het ​​ontwerpen van dit systeem waar men rekening mee moet worden gehouden zijn de fosfaat, silica, pH, NTU en de temperatuur.

.

Het basisontwerp van deze werkwijze bestaat uit een adsorptiemiddel in bekers met een ondersteunde laag grind naast het adsorberende media LennSORB Arsenic Removal.
Om de deeltjes uit het materiaal te verwijderen moet deze vaak worden gespoeld totdat het water niet meer troebel is.
Wanneer de behandelde waterkwaliteit beneden specificatie is, moet het LennSORB Arsenic Removal bed worden vervangen. Verwijdering wordt normaliter door vacuümoverdracht of spoelen door de onderste verwijdering kanaal uitgevoerd.

Wat bieden wij

Wij kunnen u een gepersonaliseerde verwijdering van arseen systeem aanbieden. Wat we hiervoor nodig hebben is een volledige wateranalyse en de waterstroom om het juiste systeem voor u te onwerpen. We kunnen zowel losse componenten leveren, voor een on-site assemblage volgende Lenntech instructies, of leveren als een complete plug en play systeem, gemonteerd op een aluminium skid.

Optioneel kunnen we een extra schakelkast voor standaard of geavanceerde controle aanbieden: het systeem kan worden gecombineerd danwel geintegreerd met een bestaand systeem.

Bij het systeem worden volledige documentatie: technisch handboek, technische tekening, alsmede de installatie en operationele handleidingen meegeleverd.

Indien nodig, verzorgen we de installatie begeleiding en operationele training.

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2018 Lenntech B.V. All rights reserved