Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

OZON Het gebruik van ozon in zwembaden

Ozon (O3) is een zeer effectief ontsmettings middel en is zeer goed toepasbaar in zwembaden om chloor of broom houdende ontsmettingsmiddelen grotendeels te vervangen.

Het voordeel van het toepassen van ozon is een aanmerkelijk beter zwemmilieu. Doordat bij de ontsmetting met ozon geen ongewenste chloorhoudende bijprodukten, zoals chlooramines en trihalomethanen, geproduceerd worden. Sterker nog de eventueel gevormde chloorhoudende bijprodukten worden door de ozon afgebroken. Hierdoor zullen de klachten van rode ogen, slijmvliezen en met de ademhaling sterk teruglopen. Bijkomend voordeel is dat het water sprankelender en helderder zal zijn.

Voordeel voor de zwembad exploitant is een verminderde inname van verversingswater en de bijbehorende besparing op stookkosten.

Enkele technische gegevens:

Ozon is naast een zeer effectief ontsmettingsmiddel ook een effectief coagullatie hulpmiddel en zal de werking van het zandfilter en of aktiefkool filter verbeteren.

Lenntech ontwerpt de ozon in zwembaden aan de hand van de Duitse DIN 19643 normen. Hierin is onder andere een temperatuur afhankelijke ozon dosis opgenomen. Voor zwembaden met een watertemperatuur van 28°C en 33 - 35°C worden respectievelijk 0.8 gr ozon/m3 en 1.2 gr ozon/m3 toegevoegd.

Ozon systemen kunnen ook eenvoudig nageplaatst worden in bestaande zwembadinstallaties. In navolging van Duitsland wordt dit in Nederland steeds meer toegepast.

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2018 Lenntech B.V. All rights reserved