Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling Lenntech Waterbehandeling en luchtbehandeling

Knokkelkoorts

Arseenvergiftiging
Blauwalg infectie
Blauwe babyziekte
Bloedarmoede
Botulisme
Campylobacteriose
Cholera
Cryptosporiodiose
Diarree
Fluorose
Giardiasis
Guinese wormziekte
Hepatitis
Hersenontsteking
Knokkelkoorts
Loodvergiftiging
Malaria
Mijnworm
Olifantsziekte
Ondervoeding
Polio
Ringworm
Rivierblindheid
Schistomiasis
Schurft
Spoelworm
Trachoom
Tyfus
Veteranenziekte
Ziekte van Weil
Zweepworm

Knokkelkoorts is een acute infectieziekte, die ook wel bekend staat als de botbreukziekte. Het wordt veroorzaakt door een virus die wordt verspreid door de Aedes mug. Knokkelkoorts is een ernstige. griepachtige aandoening die voorkomt bij baby's, jonge kinderen en volwassenen. Men gaat er meestal niet aan dood.

Na een incubatietijd van vijf tot acht dagen beginnen de symptomen, waaronder koorts, rillingen, ernstige hoofdpijnen, gewrichtspijnen, zweten en koude. De clinische kenmerken verschillen per persoon, naar gelang de leeftijd.

Baby's en jonge kinderen krijgen meestal een koortsige aandoening, die gepaard gaat met huiduitslag. Oudere kinderen en volwassenen krijgen of een milde koorts, of de klassieke verlammende vorm van de ziekte die gepaard gaat met hoge koortsen, ernstige hoofdpijnen, pijn achter de ogen, spierpijnen en gewrichtspijnen, en uitslag.

De ziekte kan een dodelijke complicatie veroorzaken, omdat men inwendige bloedingen kan krijgen. Dit is momenteel doodsoorzaak nummer 1 in veel Aziatische landen. Men krijgt zeer hoge koorts, inwendige bloedingen, leverafwijkingen, en in sommige gevallen zelfs verstopping van de bloedvaten.

Knokkelkoorts komt momenteel het meeste voor in tropische en subtropische regionen, vooral in stedelijke gebieden waar de Aedes mug veel voorkomt. Wereldwijd zijn er ieder jaar tussen de 50 en 100 miljoen gevallen van knokkelkoorts.

Klik hier voor meer informatie over ziekten die door water worden verspreid, de ernst van het probleem, verspreiding en preventie.

Bronnen
http://www.who.int/water_sanitation_health/diseases/dengue/en/
http://en.wikipedia.org/wiki/Dengue
Foto
http://images.google.com/images?q=dengue&hl=en&lr=&rls=GGLD,GGLD:2005-12,GGLD:en&start=100&sa=N

Over Lenntech

Lenntech BV
Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw

tel: +31 152 755 703
fax: +31 152 616 289
e-mail: info@lenntech.com


Copyright © 1998-2017 Lenntech B.V. All rights reserved